Az ingatlanok elől új gyűjtési módszerrel gyűjtik össze a hulladékot (olyan nagyméretű, szilárd hulladék, amely a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a gyűjtőedényben, pl.: kidobásra szánt háztartási berendezések, feleslegessé vált bútorok, konyhai, fürdőszobai szerelvények, nagy dobozok, szőnyegek, karnisok, függönyök, stb.) maximum 1 m3 mennyiségbenA lomokat a fent megjelölt napon reggel 6 óráig kell kihelyezni.

Tilos kihelyezni elektronikai berendezéseket, vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat és ezek kiürült göngyölegét, építési törmeléket, zöldhulladékot, kommunális- és szelektív hulladékot, gumiabroncsot, illetve egyéb veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékot (pl.: gyógyszer, akkumulátor, gumiköpeny, üres olajos kanna, stb.).

A nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállítása, ártalmatlanítása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége!

Lomhulladék egész évben leadható a lakossági hulladékudvarokban:

  1. Kaposvári Hulladékudvar a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ szomszédságában, a 610-es úton a taszári körforgalom előtt.
    Nyitva tartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig
  2. Nagybajomi hulladékudvar a 6619-es számú Kutas felé vezető út mellett.
    Nyitva tartása: szerda: 8-tól 19 óráig, péntek: 8-tól 13 óráig, szombat: 8-tól 12 óráig.
  3. Hőgyészi Hulladékudvar a 63127. számú Kalaznó felé vezető út mellett.
    Nyitva tartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig.