Koós Girnt Brigitta Facebook posztja

Kedves Pulaiak!

Férjemmel és kislányommal Alsóhetényben, a Petőfi utcában lévő házunkban töltünk sok időt, Budapestről ingázva főleg hétvégéken és nyáron vagyunk a faluban már évek óta.

Bár nekünk főként díszkertünk van, de szeretnénk kevés zöldséget is termeszteni, amelyet lehetőség szerint vegyszermentesen tennénk. Egy nagyon kedves barátnőmnek ez a típusú bio kertészkedés a szakterülete, így szeretnénk tőle megtanulni azokat a praktikákat, amelyekkel felléphetünk a kártevők ellen vegyszerek nélkül. Ha Titeket is érdekel a téma, csatlakozhattok a tanfolyamra, március végén jönne Alsóheténybe (környékbeliek is jöhetnek). Itt olvasható a bemutatkozása, ha kérdésetek van a tanfolyammal kapcsolatban, keressétek őt bátran a lent megadott email címen:

Kertészkedés kicsiknek, nagyoknak
Vegyszermentes veteményezés program

A nevem Illés Eszter, és 30 éves BIO-kertész mentor vagyok. Életem hitvallása, hogy úgy éljek, hogy azzal ne ártsak magamnak, se másoknak, ebbe az anyatermészet is beletartozik. Mindenki szeretne egészséges élelmiszert enni, ennek a legjobb módja, ha magad termeled meg. Nem bonyolult kertészkedni, az ember megtanulja, miközben csinálja, és még jól is érzed magad közben. A gyerekek imádnak kertészkedni, így remek közös időtöltés a családnak. Egy kis veteményest bárki képes elindítani a kertjében.
Egy napos tanfolyam keretében segítek ezen az úton elindulni. Megtanuljuk a természetszerű zöldségtermesztés alapjait, beszélünk az eszköz igényről és arról, hogy milyen módszerrel tudunk védekezni a kert „betolakodóival” szemben, úgy hogy közben nem szennyezzük a Földet.
Gyakorlati oktatás is lesz, az elmélet mellett!

Időpont: 2019. március 31.

  • 10.00-12.30-ig elméleti rész
  • 12.30-13.00-ig ebédszünet („batyus ebéd”, amit hozol otthonról)
  • 13.00-15.30-ig gyakorlati rész

Az előadó támogatását ajánljuk: 3000 Ft/ fő (minimum 5 fő szükséges a tanfolyam elindításához), lehet gyerekkel jönni, ha nincs kire bízni, gyerekeknek ingyenes!

Ha felkeltettem érdeklődésedet, kérlek jelezz mihamarabb vissza a következő email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Köszönjük!