A COVID-19 járványhelyzet javulásával minden egészségügyi ellátó esetében, így a rendelőben is megszűntek a korlátozó intézkedések, de a koronavírussal kapcsolatos járványügyi eljárásrend továbbra is érvényben van.

Az elmúlt egy évben sikeresen alkalmaztuk együtt a személyes találkozást nem igénylő betegségek ellátását, igénybe véve a telefon, internet adta lehetőségeket, ezáltal az önök segítségével sok rendelői megjelenést el tudtunk kerülni.
A minőségi és biztonságos betegellátás érdekében szeretnénk megőrizni ezt az együttműködést és támaszkodva a tapasztalatukra a továbbiakban is azokat a gyermekeket várjuk a rendelőbe személyes találkozásra, akik esetében ez telefonos megbeszélés alapján orvosilag indokolt.

A házi gyermekorvosi tevékenységet szabályozó jogszabályok előírják számunkra, hogy előjegyzés alapján dolgozzunk, az Önök számára pedig, hogy a rendelő házirendje szerint járjanak el.

A rendelő betegfogadási házirendje:

Minden megjelenés előtt időpontfoglalás szükséges!

  1. A prevenciós rendelésre (korábban tanácsadás) kizárólag telefonon keresztül és/vagy e-mailben foglalhatnak időpontot.

  2. A betegrendelés első félórájában telefonon tudunk időpontot adni személyes vizsgálatra, a gyermek állapotát figyelembe véve.

  3. Telemedicinális ellátás keretén belül telefonon és e-mailben továbbra is biztosítunk lehetőséget állandó gyógyszerek felírására, fogadjuk a gyermekük tüneteiről készült fényképeket, videókat, és azokkal kapcsolatban a rendelési időben, vagy az azt követő 24 órán belül konzultációs lehetőséget biztosítunk, indokolt esetben videóhívást kérünk.

    A távkonzultáció is teljes értékű betegellátás!

  4. Különböző igazolások - közgyógyellátáshoz, szakorvosi javaslat megújításához - kiállítása maximum 5 munkanapon belül történik, kérésüket elektronikusan jelezzék!

Amennyiben a gyermeknél az alábbi állapotok bármelyikét észlelik, azonnal hívják a 112-t:

  • Egyes légzészavarok esetén: fulladás, elkékülés, ugató köhögési rohammal kísért nehéz, húzó belégzés, hirtelen bekövetkező rekedtség, nehezített belégzés kínzó légszomjjal, préselő, ziháló légzés, újszülöttnél, csecsemőnél nyögdécselő légzés és /vagy nyögdécselő, erőtlen sírás, hirtelen kialakuló heves mellkasi fájdalom.

  • Sérülések, balesetek esetén: láthatóan súlyos sérülés, észlelhető alsó végtagi csonttörés, magasból leesés, nagy vérzés, vérvesztés, eszméletvesztéses fejsérülés, nagy kiterjedésű égés, forrázás, fagyás, kihűlés, vízbefúlás, mérgezés, idegentest félrenyelése, áramütés, vagy ezek gyanúja, állat súlyos, roncsoló harapása, kígyó marása.

  • Idegrendszeri tünetek esetén: tudatzavar önmagában vagy izomrángásokkal, feltűnő aluszékonyság, szokatlan heves nyugtalanság, merev tarkó, csillapíthatatlan fejfájás, erős kínzó szédülés, hirtelen látászavar, kettőslátás.

  • Veszélyes allergiás állapot esetén: kifejezett fej/nyak/nyelv/szemhéj duzzanattal, nehézlégzéssel, kísért allergia esetén.


Rendelési idő, további tudnivalók ide kattintva elérhetők.

 

Jogszabályi háttér:

1997.évi CLIV törvény az egészségügyről 4/2000 (II.25.)EüM rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelet az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről 343/2021. (VI. 16.) Korm. rendelet a járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet módosításáról