Kedvezményezett neve: Iovia Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület

Lebonyolító szerv: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. (a Miniszterelnökség nevében és képviseletében)

Pályázati felhívás neve, kódszáma: FCA-KP-1-2021/3, Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021)

Pályázati azonosító: FCA-KP-1-2021/3-000616

A szerződött támogatás összege: 1 245 807 Ft

A támogatás intenzitás: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Iovia Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület támogatásban részesült a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” alprogram keretében.

A támogatási összeg segítségével egy oldalkidobós fűnyíró traktor és egy benzinmotoros bozótvágó került beszerzésre, melyek segítik a szervezet közösségi tevékenységeit, közterületek karbantartását. A tagok társadalmi munkájukkal járulnak hozzá, az egyesület által használt ingatlanok, valamint közterületek karbantartásához. Az eszközök elősegítik a különböző rendezvényhelyszínek-, területének gondozását, ami kézi eszközökkel eddig rendkívül időigényes és nehéz munka volt. A projekt eredményeként javul az egyesület eszköz ellátottsága, hatékonyabbá válik a munkavégzés, illetve a község közterületei szépülnek, a településkép javul. A projekt közvetlen célcsoportja az egyesület tagsága, mellett Kapospula-Alsóhetény lakossága.

A nyilvánosság tájékoztatásával kapcsolatos kötelezettségének is eleget tett az Iovia Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület.