Kedvezményezett neve: Iovia Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület

Lebonyolító szerv: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. (a Miniszterelnökség nevében és képviseletében)

Pályázati felhívás neve, kódszáma: „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2022” 

Pályázati azonosító: NEAG-KP-1-2022/1-001112

A szerződött támogatás összege: 323.020 Ft

A támogatás intenzitás: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Iovia Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület támogatásban részesült a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program (2022) Közösségi környezet kollégium 2022 alprogram keretében. A támogatási összeg segítségével 5 db sörpad garnítúra került beszerzésre közösségi rendezvényekhez, lakossági találkozók szervezéséhez, valamint az egyesület használatában lévő jármű üzemanyag költségeit, a fűnyíró traktor és fűkasza szervizköltségeit tudtuk finanszírozni. Az egyesület tagsága önkéntesen, társadalmi munkában segíti elő a település szépítését, hagyományok megőrzését, közösségi programok szervezését.

Rendszeresen részt vesznek a Falunap, Szüreti Felvonulás szervezésében, kézműves foglalkozások megtartásában. A település gazdag rendezvénynaptárral büszkélkedhet. Mindezek megszervezése sok munkát, utánajárást igényel és jelentős költségvonzata van. A működési költségek (rendezvényekhez való alapanyag beszerzés, fellépők, művészek szállítása, kirándulások szervezése) jelentős anyagi terhet rónak az egyesületre, ehhez nyújtott segítséget a támogatás.

A projekt eredményeként javul az egyesület eszköz ellátottsága.  A projekt közvetlen célcsoportja az egyesület tagsága, mellett Kapospula-Alsóhetény lakossága.

A nyilvánosság tájékoztatásával kapcsolatos kötelezettségének is eleget tett az Iovia Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület.