alt

Kapospula község Tolna megyében található, Dombóvár mellett, közel Tolna, Baranya és Somogy megyék hármas határához. Megközelíthető a településen átvezető 61-es úton, illetve saját vasúti megállója is van.
GPS koordinátái: 46.3774 / 18.0948 (térkép)

 

Az itt élők száma 2019-es adatok alapján, a közigazgatásilag ide tartozó Alsóheténnyel együtt 863 fő, melyből 422 férfi és 441 nő. Népsűrűsége 44 fő/km2. A lakások száma 359, ez a népességet figyelembevéve 2,4 fő lakásonként.

Településünk életét alapvetően meghatározza, hogy mára már szinte egybeépült Dombóvárral. Ez az infrastrukturális ellátottságban és a gazdasági szerkezetben is érződik. Több vállalkozás és az önkormányzat helyben is biztosít munkahelyeket.

Kapospula infrastrukturális ellátottsága jó: az elmúlt években korszerűsödött a közvilágítás, Alsóhetényben új kút fúrásával javult a vízellátás, tovább épült a járdahálózat. Az utak teljes egészében portalanítottak, a kommunális hulladék elszállítása megoldott. A település infrastruktúrájában jelentős változást hozott a szennyvízcsatorna-hálózat megépítése, korszerűsítették a csapadékelvezető rendszert, felújítottak utakat.

Az egészségügyi szolgálatot jól felszerelt orvosi rendelő és gyógyszertár biztosítja, szakellátás pedig Dombóváron érhető el.

A kereskedelmi ellátás helyben is jó, de a város közvetlen közelsége miatt szinte minden szolgáltatás elérhető.

Községünk művelődési háza szolgál a kulturális rendezvények színhelyéül, de megtalálható itt kondigép, asztalitenisz és különböző más játékeszköz is. Ugyancsak a művelődési ház ad otthont a millennium évében alakult és rövid idő alatt nemzetközi hírnévre szert tett Vízmente néptánccsoportnak.

Nagy figyelmet fordítunk a község közterületeinek rendben tartására, a Virágos Magyarországért mozgalom keretében többször is elismerést kapott a település.
Az ide látogató rendezett, barátságos falut ismerhet meg. Jellegzetes pont, és a legnagyobb közösségi rendezvények helyszíne a szépen parkosított faluközpont a Milleniumi parkkal.

Mi, itt élő emberek elmondhatjuk, hogy bár küzdelmektől sem mentes, de összességében sikeres, folyamatosan fejlődő településen és közösségben élünk.

Nézzen szét hát nálunk akár személyesen, akár itt, a honlapunkon!