A Magyar Vöröskereszt Tolna Vármegyei Szervezete szeretne a település életében jelen lenni mint véradó hely, és esetleges segítő hely. Kapospula Község Önkormányzat támogatja a kezdeményezést, ezért egy felmérést kíván készíteni a lakosok körében, hogy mennyire lenne igény esetlegesen véradásra, amit lehetőség szerint kitelepülve tartanának meg a településen.

Szavazatát, javaslatát több felületen is várjuk:
  1. A Facebookon nyitott szavazáson, melyet a Kapospula a világ közepe nevű csoportban talál. Ott elsősorban azt szeretnénk felmérni, hányan mennének el, ezért az egyetlen válaszlehetőséggel ezen érdeklődők számát szeretnénk megtudni. Az esetleges egyéb megjegyzéseket, javaslatokat, észrevételeket kommentben teheti meg,

    vagy

  2. Az önkormányzati elérhetőségekein várjuk közreműködését. Ha anonim módon szeretne válaszolni, ugyancsak az önkrmányzat elérhetőségein teheti meg:
    http://kapospula.hu/index.php?option=com_content...

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Kapospula településen 2024. március 26. napján (kedden) lomtalanítást végez.

Közös célunk, hogy mindenki aktívan, egészségesen éljen, a gyerekek feledkezzenek meg a képernyőről, legyenek boldogok, és töltsenek sok időt a szabadban.

Nyáron ismét útnak indulnak az egyhetes vándortáborok, melyekre folyamatosan lehet jelentkezni, egészen április 30-ig. Idén is különleges útvonalak várják az iskolás gyerekeket, akik gyalog, kerékpárral, vízen vagy zarándokolva fedezhetik fel Magyarország legszebb tájait. Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba 2024-ben 20 000 gyermek juthat el kedvezményes áron.

Ismét termelői burgonya- és hagymavásárt szervez az önkormányzat.

  • Étkezési- és vetőburgonya: 15 kg-os zsákban 4.000 Ft/zsák
  • Hagyma: 5 kg-os zsákban 2.200 Ft/zsák

Megfelelő számú jelentkező esetén Kapospula Község Önkormányzata hagyományőrző disznóvágást tart a jelentkezők aktív közreműködésével!

Hívjuk erre községünk apraját és nagyját, senki se hagyja otthon a családját!

Munka mellett, INGYENESEN is megszerezhető a vállalkozási ügyviteli ügyinézői, valamint a pénzügyi-számviteli ügyintézői szakképesítés.

A képzés kezdése: 2024. január. 22.

A képzés időtartama:

  • vállalkozási ügyviteli ügyinézői 1 év
  • pénzügyi-számviteli ügyintézői 2 év

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

Az ügyeleti alapellátást 2023. október 1-től Tolna vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el, majd az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás, sürgősségi ügyelet) a jövő év elejéig fokozatosan bevezetve -egyelőre a főváros kivételével - az ország egész területén biztosítani fogja minden rászoruló számára.

Az egységes ügyeleti telefonszám 2023. október 1-től Tolna vármegyében: 1830

Kapospula Község Önkormányzat iskolakezdési támogatásban részesíti

  1. az óvodás,
  2. az általános iskolás,
  3. a nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekeket, valamint
  4. a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 24 évesnél fiatalabb fiatal felnőttet, akik Kapospula község közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kapospula Község Önkormányzat Képviselő-testületének az igazgatási szünet elrendeléséről szóló 7/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete alapján, a Közös Önkormányzati Hivatal Kapospulai Kirendeltségén a nyári igazgatási szünet

  • 2023. július 24-28.

és

  • 2023. augusztus 14-18. között lesz.

Az igazgatási szünet időtartama alatt a Hivatal zárva lesz, az ügyfélfogadás szünetel.

Az igazgatási szünet időtartama alatt halálesettel kapcsolatos ügyintézésben anyakönyvvezető a 06-30/454-4129-es telefonszámon áll rendelkezésükre.

Kapospula Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II.24.) önkormányzati rendelete 16/B.§ alapján az az általános iskolás, vagy a nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermek, vagy a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 24 évesnél fiatalabb fiatal felnőtt, aki Kapospula Község Önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és aki az alábbi feltételeknek megfelel, a további felkészüléséhez, a versenyeken történő részvételhez felkészülési támogatásban részesülhet:

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A kezdés pontos időpontja: 2023. június 22. csütörtökön, a napnyugta utáni órákban.
Rossz idő esetén a védekezés 2023. június 23-24-én, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Az előző évekhez hasonlóan 2023. évben is július 1. és augusztus 31. között lehetőség van nyári diákmunkára az önkormányzatnál. Foglalkoztatni a 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulókat vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákokat lehet. A program keretében legfeljebb napi 4 órás foglalkoztatás lehetséges.

Amennyiben érdekli a „Nyári Diákmunka 2023.” elnevezésű munkaerőpiaci program kérem, hogy azt legkésőbb 2023. június 15-én 15 óráig jelezze a 74/565-524 telefonszámon, vagy személyesen az önkormányzati hivatalban: 7251 Kapospula, Béke tér 21.

A MÁV Zrt. 2023. június 12-én a Dombóvár - Kaposvár vasútvonalon VEGYSZERES GYOMIRTÁST végez.

A csapadékos, rossz idő miatt sajnos ismét elhalasztásra került a szúnyoggyérítés.

Az kezelés újabb tervezett időpontja: 2023. június 1. csütörtök, a napnyugta utáni órákban.

Az Ormosszén Zrt. akciót hirdet, hogy még a fűtési szezon előtt hozzájuthasson a tradicionális hazai barnakőszénhez.

Minden lakossági termékünkre, - ömlesztett és csomagolt-, május 15. napjától június 15. napjáig, illetve a készlet erejéig 20 % kedvezményt biztosítunk kedves vásárlóinknak.

 

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel karöltve a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi gyermeknapot tart „Nyitott szertárkapuk” megnevezéssel 2023. május 28. napján (vasárnap).