Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A kezdés pontos időpontja: 2024. július 12. péntek, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2024. július 13-14-én, ugyanebben az időszakban kerül elvégzésre.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Dalmandi Közös Önkormányzati Hivatal Kapospulai Kirendeltségén 2024. július 1. napján (hétfőn) az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

 

Kapospula Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II.24.) önkormányzati rendelete 16/B.§ alapján az az általános iskolás, vagy a nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermek, vagy a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 24 évesnél fiatalabb fiatal felnőtt, aki Kapospula Község Önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és aki az alábbi feltételeknek megfelel, a további felkészüléséhez, a versenyeken történő részvételhez felkészülési támogatásban részesülhet:

Az E-ON tájékoztatása szerint Kapospula településen

  • 2014. július 3. szerdán 8-10 óra között

feszültség panasz elhárítása miatt áramszünet várható.

Az előző évekhez hasonlóan 2024. évben is július 1. és augusztus 31. között lehetőség van nyári diákmunkára az önkormányzatnál. Foglalkoztatni a 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulókat, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákokat lehet. A program keretében legfeljebb napi 4 órás foglalkoztatás lehetséges.

Amennyiben érdekli a „Nyári Diákmunka 2024.” elnevezésű munkaerőpiaci program kérem, hogy azt legkésőbb 2024. június 11-én 15 óráig jelezze a 74/565-524 telefonszámon, vagy személyesen az önkormányzati hivatalban (7251 Kapospula, Béke tér 21.)

A MÁV Zrt. 2024. június 10-én, hétfőn, a Dombóvár - Kaposvár vasútvonalon VEGYSZERES GYOMIRTÁST végez.

Időjárási és forgalmi okok miatt ez az időpont módosulhat, 1-4 nap eltolódás is lehet. Amennyiben napközben az időjárás nem engedi (szél, eső) a munkavégzést, úgy a programot éjszaka is elvégzik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kezelt területen legeltetni ill. onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy Kapospula Község Önkormányzata elnyerte az ,, ENERGIAHATÉKONY ÖNKORMÁNYZAT" díjat!

Kapospula Önkormányzata csoportos utazást szervez a Szekszárdi Szűrőcentrumban megvalósuló emlőszűrésre!

Kapospula és Alsóhetény településeken az összevezetett eboltás időpontja 

Kapospulában 2024. május 7., kedd.

  • 17:30-18:00-ig - Béke tér parkban
  • 18:00-18:30-ig - Rákóczi u. 83. Polgármester Úr udvarában

Alsóhetényben 2024. május 8., szerda

A Magyar Vöröskereszt Tolna Vármegyei Szervezete szeretne a település életében jelen lenni mint véradó hely, és esetleges segítő hely. Kapospula Község Önkormányzat támogatja a kezdeményezést, ezért egy felmérést kíván készíteni a lakosok körében, hogy mennyire lenne igény esetlegesen véradásra, amit lehetőség szerint kitelepülve tartanának meg a településen.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Kapospula településen 2024. március 26. napján (kedden) lomtalanítást végez.

Közös célunk, hogy mindenki aktívan, egészségesen éljen, a gyerekek feledkezzenek meg a képernyőről, legyenek boldogok, és töltsenek sok időt a szabadban.

Nyáron ismét útnak indulnak az egyhetes vándortáborok, melyekre folyamatosan lehet jelentkezni, egészen április 30-ig. Idén is különleges útvonalak várják az iskolás gyerekeket, akik gyalog, kerékpárral, vízen vagy zarándokolva fedezhetik fel Magyarország legszebb tájait. Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba 2024-ben 20 000 gyermek juthat el kedvezményes áron.

Ismét termelői burgonya- és hagymavásárt szervez az önkormányzat.

  • Étkezési- és vetőburgonya: 15 kg-os zsákban 4.000 Ft/zsák
  • Hagyma: 5 kg-os zsákban 2.200 Ft/zsák

Megfelelő számú jelentkező esetén Kapospula Község Önkormányzata hagyományőrző disznóvágást tart a jelentkezők aktív közreműködésével!

Hívjuk erre községünk apraját és nagyját, senki se hagyja otthon a családját!

Munka mellett, INGYENESEN is megszerezhető a vállalkozási ügyviteli ügyinézői, valamint a pénzügyi-számviteli ügyintézői szakképesítés.

A képzés kezdése: 2024. január. 22.

A képzés időtartama:

  • vállalkozási ügyviteli ügyinézői 1 év
  • pénzügyi-számviteli ügyintézői 2 év

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

Az ügyeleti alapellátást 2023. október 1-től Tolna vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el, majd az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás, sürgősségi ügyelet) a jövő év elejéig fokozatosan bevezetve -egyelőre a főváros kivételével - az ország egész területén biztosítani fogja minden rászoruló számára.

Az egységes ügyeleti telefonszám 2023. október 1-től Tolna vármegyében: 1830