forrás, és bővebb információk: https://www.mmk.hu/tanacsadas/

Még ezen a héten várjuk az adományokat az Orosz-Ukrán háború miatt menekülni kényszerülők megsegítésére, mivel a jövő héten már el szeretnénk juttatni részükre.

A Kapospulai Szőlőhegyi Baráti Társaság és a Kapospulai Önkormányzat 2022. március 4-én megrendezi bállal egybekötött borversenyét, melyre minden szőlőtulajdonost szeretettel meghív.

A kormányablakok 2022. április 2. és 3. napján (szombaton és vasárnap) rendkívüli nyitvatartás szerint biztosítják a rendelkezésre állást.

A települési oltási akciónapokhoz csatlakozva Dr. Csécs-Varga Béla, háziorvos is oltási hétvégét tart:

  • január 21-én pénteken, 14-18 óra között a kapospulai rendelőben,

  • január 22-én, szombaton 10-18 óra között az attalai rendelőben.

 

A 2022. január 13-án, csütörtökön 8 óráig kihelyezett fenyőfákat az önkormányzat díjtalanul elszállítja.

Januárban minden

  • csütörtökön, pénteken és szombaton,
  • regisztráció és időpontfoglalás nélkül is 
  • az oltópontokon.

A védőoltás csökkenti a fertőzés átadásának kockázatát!

Az oltott gyermekek kevésbé adják át a vírust barátaiknak, társaiknak, szeretteiknek, szüleiknek, nagyszüleiknek, tanáraiknak. Ezzel őket is védik! Különösen fontos ez a fiataloknál, akik iskolába járnak, sportolnak, programokra mennek, szórakoznak.

Közel 15millió forintot nyert Kapospula a Magyar Falu Program keretében kommunális eszközbeszerzésre.

Ismét válogatott, nagy szemű, termelői, étkezési burgonya vásárolható 15 kg-os, zsákos kiszerelésben, 2100 Ft/zsák vételáron.
Az árusítás 2021. december 11-én, szombaton 9:30-kor kezdődik Kapospulában a Béke téren, a park mellett.

A járványügyi helyzet miatt 2021. november 2., keddtől az Önkormányzati Hivatal épületében (7251 Kapospula, Béke tér 21.) a szájmaszk, egészségügyi maszk viselése kötelező!

A kötelező maszkviselés az önkormányzati épületben működő postahivatalban történő ügyintézés időtartamára is vonatkozik!

Köszönjük az együttműködésüket!

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A Kapospulai Faluszépítő Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően egy használt, platós, duplafülkés, Fiat Ducato került megvételre, mellyel eszközöket, anyagot, használati tárgyakat és 7 személyt is lehet szállítani.

Kaposmenti Társulás

Szeretnénk bemutatni a klímaváltozás okait és következményeit globális és helyi szinten, a lehetőségeket a kibocsátás-csökkentés és hatások mérséklésére és az alkalmazkodásra egyéni és közösségi szinten.

2021. szeptember 1-től a települési ügysegéd ügyfélfogadást tart a Polgármesteri Hivatalban (7251 Kapospula, Béke tér 21.)

Időpontja: minden szerdán reggel 8:15-től 8:45-ig.

A szabad nyár után, a koronavírus fertőzések 4. hulláma már itt van. Ne feledjük, az iskolák, óvodák, bölcsődék nyitásával, a karantén szabályok a régiek! A 10 nap elkülönítés továbbra is él!

Kapospula Község Önkormányzat iskolakezdési támogatásban részesíti az

  • óvodás,
  • általános iskolás,
  • nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekeket,
  • felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató, 24 évesnél fiatalabb, fiatal felnőtteket

akik Kapospula község közigazgatási területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.