A szabad nyár után, a koronavírus fertőzések 4. hulláma már itt van. Ne feledjük, az iskolák, óvodák, bölcsődék nyitásával, a karantén szabályok a régiek! A 10 nap elkülönítés továbbra is él!

Kapospula Község Önkormányzat iskolakezdési támogatásban részesíti az

  • óvodás,
  • általános iskolás,
  • nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekeket,
  • felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató, 24 évesnél fiatalabb, fiatal felnőtteket

akik Kapospula község közigazgatási területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Házhoz visszük az ügyintézést! Lejárt okmányait helyben is cserélheti.

2021. július 23-án, pénteken 9:00 – 12:00 óra között kormányablak busz érkezik Kapospulába, a Béke térre.

A COVID-19 járványhelyzet javulásával minden egészségügyi ellátó esetében, így a rendelőben is megszűntek a korlátozó intézkedések, de a koronavírussal kapcsolatos járványügyi eljárásrend továbbra is érvényben van.

Kapospula Község Önkormányzata 2021. július 3-án, szombaton családi kirándulást szervez:

  • a Desedához: kalandpark, játszótér, Fekete István Látogatóközpont
  • és az igali gyógyfürdőbe strandolni, ahol a résztvevőket vendégül látjuk ebédre.

Kapospula Község Önkormányzata - szorgalmuk és kitartásuk elismeréseként - támogatni kívánja a településen élő jó tanuló, jó sportoló, továbbá valamely egyéb területen tehetséges fiatalokat.

2021. június 19-én, szombaton 9:00-14:00 óra között megyei oltási nap keretében, a dombóvári kórház oltópontján Pfizer és Janssen vakcina vehető fel.

Kérjük, hogy oltási szándékukat június 15. (kedd) 16:00 óráig Dr. Csécs-Varga Béla háziorvosnál szíveskedjenek jelezni, amit az oltópont felé továbbítanak.

A MÁV Zrt. 20201. június 14-én a Dombóvár - Kaposvár vasútvonalon VEGYSZERES GYOMIRTÁST végez. Időjárási és forgalmi okok miatt ez az időpont módosulhat, 1-4 nap eltolódás is lehet. Amennyiben napközben az időjárás nem engedi (szél, eső) a munkavégzést, úgy a programot éjszaka is elvégzik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kezelt területen legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos !

Az előző évekhez hasonlóan idén július 1. és augusztus 31. között is lehetőség lesz nyári diákmunkára az önkormányzatnál. Foglalkoztatni a 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulókat, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, és azt igazolni tudó diákokat lehet. A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás lehetséges.

Értesítjük a lakosságot, hogy a 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet alapján a Magyar Állatorvosi Kamara Megyei Szervezetének hozzájárulásával és engedélyével Kapospula községben az ebek szervezett, veszettség elleni (összevezetett) védőoltására az alábbi helyen és időpontokban kerül sor:

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdet a Magyar Falu Program keretében Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai számára a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási programra, hogy ezzel segítséget nyújtson a nem kívánt szaporulat mérséklésének előmozdítására.

A jó idő beköszöntével, és a tavasszal egyre többen keresik fel a hétvégi házakat, nyaralókat. A hétvégi ház, nyaraló feltörése, az udvaron hagyott értékek, szerszámok is felkelthetik a figyelmüket a betöröknek, így kiemelt figyelmet érdemes fordítani erre is.

Fogadja meg tanácsainkat, hogy ne váljon áldozattá!

Kapospula Község Önkormányzata épületének előterében – 7251 Kapospula, Béke tér 21. - elhelyezésre került egy a lakosság részére nyilvános, 20 literes, sav- és lúgálló műanyagból készült, henger alakú elem és akkumulátor gyűjtőedény.
A gyűjtőedény alkalmas mindenfajta elem és a bedobó nyíláson bedobható, hordozható akkumulátor gyűjtésére.

Figyelem!
A gyűjtőt felnyitni tilos!

Immár Kapospulában is megnyílt lehetőség a használt sütőolaj ingyenes leadására.

A gyűjtés egy 240 literes, rendszeresen tisztított és karbantartott, kulturált megjelenésű, oldalán matricával megjelölt gyűjtőedényben történik.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Kapospula településen 2021. március 31-én, szerdán lomtalanítást végez.

forrás: KHG ZRt

A házhoz menő ingyenes zöldhulladék-szállítást a közszolgáltatásba bevont, aktív szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek vehetik igénybe, előzetes regisztrációt követően.

Az influenza egy légúti fertőző betegség, amelyet az influenzavírus okoz. Európában az influenza évenkénti (szezonális) járványokat okoz a téli időszakban. Ezen járványok során - egyes években – sok ember kerülhet kórházba és viszonylag magas lehet a szezonális influenzával összefüggésbe hozható halálozás.